Światła dzienne Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Artq
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie czy taki moduł można zastosować do świateł mijania (a nie do długich jak jest w opisie) ?
    Kup teraz na allegro.pl za 45,00 zł - MODUŁ ŚWIATŁA DZIENNE długie -30% mocy LIGHT BOX (7092324393). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
    Ostatnio edytowany przez Artq; 44068.

Zostaw komentarz:

• Bambek1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Jakobe Zobacz wpis
    A co myślicie o podłączniu modułu DRL żeby halogeny h3 (soczewki) świeciły na 30% mocy?
    Nie jest to dobry pomysł i nie będę uzasadniał oczywistego.

Zostaw komentarz:

• RafałB
    odpowiedział(a)
    Że tak zapytam jako nowicjusz , z podłączeniem takich przykładowych ledów z philipsa albo osrama . Jak się je podpina , tzn w sensie ja mam te niby automatyczne światła , że jak wsiadam i przekręcam kluczyk to cały czas są zapalone światła mijania bez deski , mogę ustawić na pozycyjne + podświetlenie deski lub mijania plus deska. To co jak podpinam takie ledy to one świecą jako oświetlenie zamiast świateł mijania w pierwszej pozycji ? Czy zamiast postojówek i cały czas mi się świeci deska ?
    Dla nie których to może być pytania typu dlaczego białe jest białe ale sorry , uczę się

Zostaw komentarz:

• Montes
    odpowiedział(a)
    Ja mam poniższe i są ok.

Żeby nie dokładać można założyć przeciwmgłowe H3 LED, do tego moduł:

i zyskasz kilka fajnych funkcji.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Jakobe
    odpowiedział(a)
    A co myślicie o podłączniu modułu DRL żeby halogeny h3 (soczewki) świeciły na 30% mocy?

I ma ktoś może fotki, albo konkretny opis pod które kable (kolory) podłączyć ten moduł do jazdy dziennej?

Zostaw komentarz:

• sekate
    odpowiedział(a)
    msemafor, nie wiem czy da się włączyć, pisałem o tym wcześniej (w tamtym opisie wyraźnie napisane, że dopiero od O2 to działa), ale można dołożyć automat do włączania samych świateł mijania (np taki http://lediker.pl/automatyczny-wlacz...,115,1423.html , jest też opcja na pozycje, nie używam jeszcze, ale mam zamiar, więc to tylko przykładowy włącznik).

Te włączniki z obniżoną mocą świecenia może i dobrze wyglądają (szczególnie gdy mamy oddzielnie świecące długie), ale nie są legalne (można stracić dowód), bo jednak świecą się długie, poza tym będziemy oślepiać innych kierowców, co z tego, że moc świecenia jest przykręcona, skoro długie zawsze będą świecić wyżej niż mijania.

Zostaw komentarz:

• msemafor
    odpowiedział(a)
    Sekate, Interesujące wskazówki piszesz. Ciekawe, czy tryb "Północna Ameryka" da się aktywować w O1 1.6 benz. z 2007r. z silnikiem BFQ. Z tego, co słyszałem tam są dość ograniczone możliwości kodowania i aktywowania różnych rzeczy.
    Ktoś coś doradzi w tej kwestii?
    Sekate, jeśli trybu "Północna Ameryka" nie da się włączyć w BFQ zasugerujesz, jaki włącznik będzie pasował do automatycznego włączania świateł mijania TYLKO z PRZODU po uruchomieniu silnika (może nawet o obniżonej mocy świecenia)?
    Z góry dzięki za wszelkie rady :-)

Zostaw komentarz:

• sekate
    odpowiedział(a)
    Nie napisałem precyzyjnie. Konkretnie chodzi mi o wersję "północna Ameryka" , w której włączamy same światła mijania z pominięciem pozycji, przez co deska nie będzie się świecić. Włącznik, daje taka przewagę, że włącza światła po odpaleniu silnika, a nie już od razu po włączeniu zapłonu.
    To tylko moja sugestia, każdy zrobi jak mu wygodniej

Zostaw komentarz:

• utek
    odpowiedział(a)
    A jakie to rozwiązanie? Nadal świeci cała deska i wszystkie światła. A żeby włączały się automatycznie światła, wystarczy połączyć odpowiednie piny w zwykłym przełączniku, nie trzeba nic kupować.

Zostaw komentarz:

• sekate
    odpowiedział(a)
    Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest użycie naszych oryginalnych świateł, a nie dokładanie średnio wyglądających i bardzo często słabo widocznych ledów.
    Wszystkim myślącym o dołożeniu świateł dziennych polecam ten temat http://www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=186&s .
    Możliwe, że u nas tak świateł nie da się zaprogramować, ale wystarczy zakupić zwykły włącznik do świateł mijania (który automatycznie włączy światłą po otrzymaniu napięcia 13+V) i gotowe.
    Mniejsze koszty (włącznik około 50zł kosztuje), większe bezpieczeństwo.

W swojej Octavii miałem wklejone ledy, ale się ich pozbyłem. Bardzo mi to nie leży, a i diagnosta kręcił nosem gdy zobaczył sposób ich montażu. Uważajcie, bo za te pocięte kratki możecie nie dostać pieczątki.
    Gdyby ktoś chciał kratki z ledami (wiązki wycięte) to niech da znać

Zostaw komentarz:

• gmpl
    odpowiedział(a)
    Postanowiłem doposażyć swoją OCT w światła do jazdy dziennej, zasugerowałem się tym artykułem , ponieważ kolor auta mam taki sam i wpadło w oko. :-) Jak by ktoś zakładał, a nie lubi wpinać się w kable stacyjki, jak sugerują przy niektórych lampach, najbliższe bezpieczne miejsce do wpięcia pod maską, to czujnik od biegu wstecznego. Zasilanie mamy po przekręceniu kluczyka.
    Tak wygląda moja OCT po zabiegu:

Zostaw komentarz:

• msemafor
    odpowiedział(a)
    Sorry, mała poprawka. Sprawdziłem i w O1 1.6 bfq z 2007 obydwie kratki są zamknięte z tyłu. Z tego względu myślę o czymś takim:

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    Być może nie ma reguły.
    Na pewno w doładowanych silnikach będą kratki na przelot w celu dodatkowego chłodzenia powietrza w chłodnicy.
    W drugiej aukcji do silników bez doładowania obie są "zaślepione".
    No i 100% pozytywów ma sprzedający.

Zostaw komentarz:

• msemafor
    odpowiedział(a)
    Ja mam 1.6 benzyna (BFQ) i nie jestem na 100% pewny ale raczej mam obydwie kratki "przelotowe". Nie wiem tylko, czy to ma jakąś funkcję np. w chłodzeniu czegoś lub napowietrzaniu. Czy te kratki w dieselu i w benzynie są takie same? Może jest ktoś z okolic Tarnowa Podgórnego lub przejeżdża tamtędy i mógłby odwiedzić ten sklep i "sprawdzić te lampki "organoleptycznie"?

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    A dlaczego nie :wink:
    Ori lewe zaślepki (po str. kierowcy) też są pełne.
    Intercooler jest po prawej stronie i ta też jest "dziurawa".
    W sumie kratki zależą od silnika.
    Powinno coś to chyba świecić.
    Niby producent na pudełku jest NSSC.
    No i mamy wszystko na gotowo.

Zostaw komentarz:

• msemafor
    odpowiedział(a)
    Wyglądają fajnie i nie trzeba rzeźbić w kratkach. Sprzedawca ma kilka modeli do Octavii I. Ciekawe, jak z jakością ich wykonania i z dopasowaniem kratek. Czy ja dobrze widzę, że w tych światłach jedna z kratek ma "zamknięty tył"? Jeśli tak to po co?

Zostaw komentarz:

• yunior81
    odpowiedział(a)
    Panowie a co sądzicie o :

1) http://allegro.pl/lampy-swiatla-do-j...441413532.html
    2) http://allegro.pl/lampy-do-jazdy-dzi...288961189.html

Ktoś ma/miał ?
    Warto w coś takiego pójść ?

Zostaw komentarz:

• sasiad69
    odpowiedział(a)
    a tak to świeci - model NSSC 501HP

Zostaw komentarz:

• andru123
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Paczka

Ale ty kupiles same Ledy czy razem z kratką ?

Powiem szczerze że są to najfajniejsze Ledy jakie widziałem z tzw nie oryginałów

Zastanawia mnie tylko jak świecą w Realu . możesz to porównać z jakimś oryginałem w aucie ? Jak to się ma np do ledow w audi a6 w modelach gdzie są właśnie punktowe Ledy w lampach na prostym odcinku długości takiej jak szeroka lampa w jej dolnej czesci

Reszta tzw dziennych . sorry panowie ale rzeźba straszna wygląd tragiczny . nawet już mnie nie interesujące jak swieca

Zostaw komentarz:

• d00lar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sasiad69
    NSSC model 501HP - pasują idealnie w górną część kratki - wystarczy wyciąć jedną pionową listewkę.

Obrazek

Obrazek
    bardzo spoko wyszło ! chyba takie zamówię
    szukałem czegoś co wejdzie w tą środkową część ale chyba aż tak cienkich nie robią
    pozdro

Zostaw komentarz:

• Kavalorn
    odpowiedział(a)
    Swoją drogą słyszał ktoś już o tzw. Elastyczne światła jazdy dziennej LED FLEX ? Wygląda spoko tylko pewnie to dosyć szybka droga do utraty dowodu?:P

Zostaw komentarz:

• msemafor
    odpowiedział(a)
    Paczka, jak zamontowałeś swoje światła? Możesz opisać, co i gdzie podłączyłeś ?Też mi się podoba taka kratka z wbudowanym światłem i zastanawiam się nad kupnem. Tylko chciałbym wiedzieć coś więcej o podłączaniu i puszczeniu kabelków i tej czarnego pudełka.

Zostaw komentarz:

• Paczka
    odpowiedział(a)
    Witam,
    dzieki za mile slowa

kupione tutaj

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• OczeK
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OczeK
    Wrzuc foto jak na aucie twoim leżą
    Sorry, ze tak dlugo

wyglada to tak, choc moim zdaniem zdjecia nie oddaja efektu a ja nie chce ich podciagac w zaden sposob

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
    Paczka moim zdaniem twoje wyglądają super, i nie widać jakiejś wielkiej rzeźby i brzydko pociętych plastików. Sorry wodan. Paczka wrzuć jakąś nazwę lub linka do twojego modelu. Chyba się skuszę, nie jest to co prawda linia świetlna, ale z tym co widziałem wygląda jak dla mnie najlepiej...

Zostaw komentarz:

• sasiad69
    odpowiedział(a)
    NSSC model 501HP - pasują idealnie w górną część kratki - wystarczy wyciąć jedną pionową listewkę.

Zostaw komentarz:

Pracuję...